Luisterkind®

Soms weet je, met de beste wil van de wereld, gewoon niet wat er in het hoofd van je kind omgaat en hoe je hem het beste kunt helpen. Hij is snel boos of verdrietig en je krijgt er maar geen grip op wat de reden hiervan is. Vaak biedt een Luisterkind-afstemming dan uitkomst.

Hoe werkt zo’n Luisterkind-afstemming?
Kinderen laten vaak via hun (negatieve) gedrag zien dat er iets niet goed gaat. Ze kunnen hier nog niet de juiste woorden aan geven, maar onbewust weten zij meestal heel goed wat er speelt en wat ze nodig hebben. Nadat ik enkele gegevens van je heb ontvangen, stem ik via de energie af op het onderbewuste van jullie kind. Ik ga dan in gesprek met hem of haar en luister zuiver en zonder oordeel. Zodoende kan jullie kind aangeven waaróm hij doet zoals hij doet en welke hulp er nodig is. Vervolgens komen er, mede vanuit mijn kennis en ervaring uit de kinder- en jeugdpsychologie, praktische tips waarmee jullie als ouders aan de slag kunnen. Soms is het nodig dat er iets ‘geheeld’ moet worden, zoals een trauma of een ongewenste entiteit waar jullie kind last van heeft. Of het kind geeft aan dat zijn slaapkamertje gereinigd moet worden. Dit zal dan in diezelfde afstemming gebeuren.

Dit alles kan gewoon via afstand, dus jullie kind hoeft hiervoor niet speciaal naar me toe te komen. Alles wat er gezegd en gedaan is inclusief eventuele adviezen, kunnen jullie teruglezen in het geschreven document dat jullie via de mail ontvangen. In principe is één afstemming voldoende. Soms vragen ouders enige tijd later een nieuwe afstemming aan omdat er nieuwe vragen zijn ontstaan óf ze vragen voor zichzelf een afstemming aan. Voor elke afstemming geldt dat je er op mag vertrouwen dat datgene naar voren komt wat op dat moment nodig is!

Met welke vragen kun je zoal terecht?
Eigenlijk kun je bij een Luisterkind-afstemming met zo’n beetje alle vragen terecht. Hieronder vind je een overzicht van de meest gestelde vragen bij kinderen en jongeren:

  • Mijn kind zit niet goed in z’n vel, is vaak boos/verdrietig/angstig, hoe komt dit?
  • Ons kind is zo onzeker, hoe kunnen wij hem het beste helpen?
  • We hebben als gezin een heftige tijd achter de rug, wat heeft ons kind nu nodig?
  • Het lijkt wel of we geen grip krijgen op onze dochter, wil jij eens luisteren wat ze te vertellen heeft?

NB: kinderen vanaf 10 jaar dienen zelf toestemming te geven voor een afstemming!

Luisterkind bij verlies van een kind
Helaas worden sommige ouders geconfronteerd met het grootste verdriet, namelijk het verlies van hun kind. Het kan dan fijn zijn om nog een keer op zielsniveau contact te maken met jullie overleden kind. Op deze manier kunnen jullie alsnog vragen stellen of wellicht een waardevolle boodschap ontvangen. Informeer naar de mogelijkheden en samen bekijken we wat ik voor jullie kan betekenen.

Luisterkind bij volwassenen
Wist je dat een Luisterkind-afstemming ook net zo goed werkt bij volwassenen? Lees er hier meer over.