Over mij

Aan iemand toevertrouwen dat je vastloopt en hulp nodig hebt voor jezelf of je kind, is best intiem en ik kan me voorstellen dat je dat niet zomaar bij iedereen doet. Daarom wil ik je graag meer vertellen over wie ik ben en hoe het komt dat ik zowel ‘reguliere’ therapievormen aanbiedt, als ook Luisterkind- afstemmingen schrijf.

Mijn naam is Miranda Mulders en ik woon met m’n gezin in het mooie Brandevoort (Helmond). Al vrij jong wist ik dat ik kinderen en hun ouders wilde helpen. Daarom heb ik eerst Pedagogiek gestudeerd en daarna heb ik dit aangevuld met de opleiding tot Speltherapeut. Later kwam daar nog de opleiding tot EMDR-therapeut en Luisterkind-werker bij.

Speltherapie en EMDR-therapie
Jarenlang heb ik met veel plezier gewerkt als Speltherapeut en EMDR-therapeut. Dit deed ik binnen een psychologenpraktijk “Eindhovens Psychologisch Instituut” en binnen m’n eigen praktijk “Speltherapie Brandevoort”. Ik heb veel kinderen mogen helpen die niet lekker in hun vel zaten: boosheid, verdriet, weinig zelfvertrouwen, angsten, slecht slapen, hechtingsproblemen en ga zo maar door. Maar ook trauma’s door nare gebeurtenissen zoals een (v)echtscheiding, (seksueel)misbruik of langdurig gepest zijn. Kinderen praten hier vaak niet zo makkelijk over en via het spel, konden we dan samen woorden geven aan hun gevoelens en kregen ze weer grip op hun leven. Vaak combineerde ik de Speltherapie dan met EMDR-therapie; een zeer snelle en doeltreffende manier om trauma’s uit het verleden te verwerken. Kinderen bloeiden op en ouders keken weer vol vertrouwen naar de toekomst. Wat was het fijn en dankbaar om aan deze, soms intensieve, trajecten m’n steentje bij te mogen dragen!

De Luisterkind Methode
Speltherapie en EMDR-therapie werkt dus, en goed ook!! En toch besloot ik ook een andere weg in te slaan. Toen ons zoontje geboren werd, kwamen we er maar niet achter wat de reden was dat hij vanaf z’n geboorte al 2 jaar lang elke nacht meerdere malen compleet overstuur wakker werd. Daar zat ik dan met m’n goedbedoelde opvoedtips die ik aan andere ouders gaf, niets hielp! Na alles geprobeerd te hebben, kwamen we uiteindelijk bij iemand terecht die ‘via de energie’ met Julian zou kunnen praten. We hadden niets te verliezen, dus ik vroeg zo’n afstemming aan. Toen ik het verslag las, sloeg ik stijl achterover van wat daar allemaal in naar voren kwam. Hoe kon ze dit allemaal weten? We volgden de adviezen op die ook in diezelfde afstemming naar voren kwamen en korte tijd later sliep Julian inderdaad door (en wij ook!). Ook overdag was het ineens een heel ander kind, rustiger en vooral vrolijker.  Ik vond dit zo’n bijzondere manier van hulpverlening! Ik wilde dit ook graag leren en zo kwam het dat ik me aanmeldde voor de opleiding tot Luisterkind werker.

Tijdens deze opleiding, oefende ik om nog meer af te stemmen op de ander, maar dan vanaf afstand. Zelf moest ik daar wel even aan wennen, omdat ik altijd gewend was het kind of de ouder ‘fysiek’ te ontmoeten. Maar hoe fijn is het voor kinderen, jongeren en hun ouders dat ze niet persé elke week naar de therapie hoeven te komen. De reacties van mijn ‘oefenpersonen’ waren zowel ontroerend als dankbaar. Dit werkt dus echt! En het gekke was…het ging nog eigenlijk veel sneller en meer de diepte in dan hoe ik het tot nu toe al die jaren had gedaan via de Speltherapie. Was al mijn kennis en ervaring als Speltherapeut dan weggegooid? Gelukkig niet! Het mooie is dat er tijdens mijn afstemmingen ook gewoon therapeutische interventies voor het kind zelf en adviezen voor ouders naar voren komen. En daarnaast kunnen er trauma’s geheeld worden, eigenlijk wat ik eerst aanvullend deed met EMDR-therapie. En dat allemaal in diezelfde ene afstemming. Ik ben met regelmaat nog verbaasd over wat er allemaal mogelijk is. Er kan zoveel in een afstemming, simpelweg omdat ons onderbewuste weet wat we nodig hebben en werken via de energie dus echt kan!

Ook voor volwassenen
Tijdens de opleiding moest ik ook oefenen met volwassenen. Voorheen dacht ik altijd dat ik alleen maar met kinderen en jongeren wilde werken. Maar juist door dit toch te oefenen, kwam ik er achter dat ik het juist ontzettend leuk vind. Ik merkte dat de afstemmingen voor volwassenen vaak ook daadwerkelijk ‘volwassener’ zijn. Deze afstemmingen gaan vaak direct al iets dieper gaat, omdat een volwassen persoon natuurlijk al een groter verleden heeft. Ook kunnen volwassenen vaak meer ‘dragen’ dan kinderen en mag je dus soms al sneller die diepte in, op zoek naar de pijnplek. Als volwassen personen inmiddels zelf kinderen hebben, kan het zo maar zijn dat er eerst een stukje ‘oud zeer’ uit het verleden geheeld moet worden, om op die manier verder te kunnen komen in de band met hun kinderen.

Baby’s in de buik en overleden dierbaren
Wat voor mij ook nieuw was, is dat je middels een afstemming contact kunt maken met een kindje in de buik. Hiervoor heb ik de aanvullende module ‘Geboortebegeleiding’ gevolgd. Dit is voor zwangere stellen een mooie manier om alvast kennis te maken met hun kindje. Dus ja, ook afstemmingen voor volwassen personen vind ik inmiddels heel mooi en waardevol om te schrijven. Dit geldt ook voor afstemmingen op overleden dierbaren. Het is elke keer weer bijzonder welke boodschappen er tijdens zo’n afstemming naar voren komen.